пʼятниця, 06 травня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Британія в ООН: росіяни навмисно тероризують цивільних в Україні

Британія в ООН: росіяни навмисно тероризують цивільних в Україні
Британія засудила намагання російської пропаганди "дегуманізувати та демонізувати" українців. Фото: t.me/hueviykharkov

Російські окупанти навмисно тероризують та вбивають цивільних громадян в Україні всупереч міжнародному гуманітарному праву.

Жодного розрізнення не робилося між військовими цілями, лікарнями, школами чи маріупольським театром, перед яким було чітко написано "діти", заявила постійна представниця Великої Британії Барбара Вудворд під час засідання Ради Безпеки ООН, передає "Укрінформ".

"Правда полягає не лише у тому, що цивільні гинуть під час повномасштабної російської незаконної агресивної війни, а й у тому, що Росія навмисно веде війну, спрямовану на те, щоб убивати й тероризувати український народ", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ЗМІ намагаються демонізувати українських військових - РНБО

Як приклад Вудворд навела звірства в Бучі та Ірпені, де росіяни "вбивали та розчленовували цивільних". Представниця Великої Британії наголосила, що всі ці дії є порушенням міжнародного гуманітарного права. Вона засудила намагання російської пропаганди "дегуманізувати та демонізувати українців, називаючи їх неонацистами".

Управління Верховного комісара ООН з прав людини збирає в Україні свідчення та докази порушень, вчинених російськими окупантами, що можуть бути визнані воєнними злочинами. Ідеться про численні випадки загибелі цивільних, зокрема через обстріли лікарні, драмтеатру у Маріуполі, залізничного вокзалу у Краматорську та житлових масивів в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Британія в ООН: росіяни навмисно тероризують цивільних в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі