четвер, 05 травня 2022 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські ЗМІ намагаються демонізувати українських військових - РНБО

Російські ЗМІ намагаються демонізувати українських військових - РНБО
Росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій проти України. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій та дезінформації, які російські окупанти згенерували на ранок 5 травня.

Російські ЗМІ поширили дезінформацію про те, що в окопах у Рубіжному нібито знайшли бойові психотропні препарати, які роблять з українських воїнів "універсальних солдатів", повідомила у четвер пресслужба ЦПД у Telegram.

"Пропагандисти Росії брешуть про те, що українська розвідка протягом 10 останніх років начебто використовувала агентуру впливу для формування нейтрального ставлення польського суспільства до "Волинської різні" - масового вбивства українськими націоналістами поляків на Волині 1943 року. Застерігаємо: це - дезінформація", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України

Водночас ЗМІ Російської Федерації продовжують демонізувати українських військових. Зокрема, пропагандисти заявили, що "українські бойовики" начебто розстріляли колону біженців, яка прямувала з Вовчанська до Харкова. Це також ворожа маніпуляція.

Пропаганда Росії намагається підвищити тиск на світову спільноту методом демонізування історії України.

Окупанти брешуть у своїх Тelegram-каналах про нібито збиті над Енергодаром у Запорізькій області безпілотники. Пропагандисти переконують, що Збройні сили України "спорядили їх бойовими головками з вибуховою речовиною та запустили по атомній станції".

Зараз ви читаєте новину «Російські ЗМІ намагаються демонізувати українських військових - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі