неділя, 07 травня 2023 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атаку" на Кремль росіяни показуватимуть як "перемогу" – Буданов

"Атаку" на Кремль росіяни показуватимуть як "перемогу" – Буданов
Керівник ГУР Кирило Буданов вперше прокоментував так звану атаку безпілотників на Кремль. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російська Федерація вміє діяти в інформаційному просторі.

Тому "навіть уявну атаку" на Кремль росіяни показуватимуть як "перемогу". Про це заявив керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю YahooNews.

За його словами, пропагандисти підносять "удар" по Кремлю як найбільшу катастрофу в історії людства. Якої нібито вдалося запобігли.

"Звучить як жарт, але росіяни сприймають такі дурниці", – пояснив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удари дронів по Кремлю: про що свідчать

Журналісти також запитали розвідника, про нібито причетність українських спецслужб до ліквідації низки російських публічних прихильників війни проти України. Буданов відмовився підтверджувати чи спростовувати цю інформацію.

"Не продовжуйте цю тему. Все, що я прокоментую, це те, що ми вбивали росіян і будемо вбивати росіян будь-де на всьому світі до повної перемоги України", – підкреслив керівник ГУР.

Він наголосив, що знищення росіян є не тероризмом, а боротьбою за визволення України від окупантів.

"Мене намагаються звинуватити в тероризмі з 2016 року. Хочу почати з того, що те, що вони називають тероризмом, ми називаємо звільненням. І почалося це не тому, що я збожеволів й почав вбивати людей у Москві. Це сталося тому, що вони напали до нашої країни ще 2014 року", – заявив Буданов.

3 травня у пресслужбі Кремля заявили, що українські безпілотники "намагалися завдати удару" по кремлівській резиденції Володимира Путіна. Атаку Кремль назвав "спланованою терористичною акцією" і "замахом на президента Росії".

Командування Збройних сил України, президент Володимир Зеленський та влада США причетність до атаки спростовують.

Москва розглядає "найрізноманітніші варіанти" відповіді на нібито українську атаку на Кремль, заявив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Аналітики ISW вважають, що Росія, ймовірно, інсценувала атаку на Кремль, щоб донести інформацію про війну до російської внутрішньої аудиторії та створити умови для ширшої мобілізації суспільства.

Зараз ви читаєте новину «"Атаку" на Кремль росіяни показуватимуть як "перемогу" – Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі