вівторок, 19 листопада 2013 14:37

Спецтема: Євромайдан - нова революція України?

Асоціацію можна підписати лише у Вільнюсі - ЄС

Асоціацію можна підписати лише у Вільнюсі - ЄС
Фото: www.hvilya.com

Представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон - Майя Косьянчич заявляє, що немає іншого часу для підписання угоди про Асоціацію, крім саміту у Вільнюсі.

А цитата про те, що це нібито можливо і після саміту, яку навело агентство РИА Новости, не відповідає дійсності, пише інтернет-видання "Українська правда", з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Це було хибне тлумачення моїх слів", - зазначила Косьянчич, слова якої наводить прес-служба.

"ЄС прагне підписати угоду про Асоціацію з Україною на саміті у Вільнюсі за умови, що всі критерії виконані. Це наша мета и будь-які спекуляції щодо підписання у якусь іншу дату є безпідставними", - наголосила вона і закликала Україну скористатися історичною можливістю, наданою у Вільнюсі.

Раніше РИА Новости поширили новину про те, що нібито підписання угоди про асоціацію України з ЄС може відбутися й поза рамками саміту "Східного партнерства", але Брюссель розраховує, що Україна встигне вирішити всі питання до саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зробить все, щоб зібрати на євромітинг більше 50 тис. людей - Кличко

Інші слова, наведені агенцією, Косьянчич не заперечує.

"Питання залишається відкритим, але ми вважаємо, що потрібних результатів можна досягти до саміту у Вільнюсі. Місія Європарламенту продовжиться до цього саміту, який буде гарною можливістю провести додаткові консультації: там будуть усі країни-члени, президенти й прем'єр-міністри країн у супроводі глав МЗС", — сказала Косьянчич.

Вона назвала спекуляцією заяви ЗМІ про те, що угода з Україною все-таки буде підписана у Вільнюсі, але процес її ратифікації затягнеться до вирішення Україною питання Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Асоціацію можна підписати лише у Вільнюсі - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі