пʼятниця, 28 червня 2013 09:53

Янукович привітав українців з Днем Конституції

Янукович привітав українців з Днем Конституції
Фото: lifedon.com.ua

Президент Віктор Янукович привітав українців з Днем Конституції України. За його словами, "Основний закон має відповідати сучасним потребам розвитку держави".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Цей документ створив могутню основу для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю", - говориться в привітанні.

Водночас, він наголосив, що "Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини".

"Досвід усіх років незалежності України засвідчив, що Основний закон має відповідати сучасним потребам розвитку нашої держави. У межах роботи Конституційної Асамблеї ми повинні напрацювати такий Основний закон, який би відповідав найвищим європейським стандартам. Головна вимога до оновленої Конституції - це подальша демократизація та дієвість положень нового документу з огляду на нові виклики, які стоять перед нашою країною", - додав президент.

Також українців привітав з Днем Конституції і прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Конституція 1996 року стала точкою відліку нової епохи, заклала підвалини економічних, соціальних та духовних перетворень, і вже наступного року її ровесники отримають право голосу, тобто можливість будувати таку державу, в якій жити їм та їх нащадкам. Для успішного поступу в світовому цивілізаційному процесі нам усім потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети – процвітання України як європейської держави. Вірю, Конституція може згуртувати всі покоління в переконанні, що Батьківщина починається з кожного, і від кожного з нас залежить побудова гармонійного суспільства для всебічного розвитку людини", - йдеться у привітанні, яке опубліковано на урядовому порталі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович привітав українців з Днем Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі