пʼятниця, 01 березня 2013 11:18

Власенко відмовився від права займатися адвокатською діяльністю - Турчинов

Власенко відмовився від права займатися адвокатською діяльністю - Турчинов
Фото: ipress.ua

Народний депутат Сергій Власенко відмовився від права займатися адвокатською діяльністю, аби у влади не було підстав позбавляти його статусу парламентаря.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це на прес-конференції сказав глава політради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"За нашою інформацією АП поставила завдання негайно позбавити Власенка статусу народного депутата з тим, аби його заарештувати. Вони почали робити це притаманним для них шляхом: фабрикацією всіх можливих та не можливих документів. Так вони хотіли позбавити статусу народного депутат тільки на підставі того, що у Власенка є посвідчення адвоката", - зауважив він.

Однак, за його словами, остання справа, яку вів Власенко була ще в 2008 році. Щодо захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко, то в цих справах є лише один адвокат — Олександр Плахотнюк, натомість Власенко, Євгенія Тимошенко та Андрій Кожем'якін є лише захисниками, які працюють не на підставі адвокатської угоди, а на підставі доручення, яке їм дала партія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ар'єв: Якщо Власенка позбавили депутатства, то на черзі Олійник

"Для того, щоб у провокаторів від влади не було підстав проводити такі показові справи, та позбавляти Власенка статусу народного депутата, він прийняв рішення — відмовитись від статусу адвоката. Власенко написав заяви до Центральної Київської та Львівської колегій адвокатів, де він набув статусу адвокату", - додав політик.

Він додав, що відповідно до закону, припинення прав на адвокатську діяльністю відбувається з моменту подання заяви. Крім того, цю заяву було надано регламентному комітету ВР.

Турчинов також розповів, що у зв'язку із сфальшованим рішенням комітету проти Власенка, "Батьківщина" вимагатиме зняття голови та секретаря комітету, а також опозиція наполягатиме, аби спікер Володимир Рибак негайно відкликав свій лист, який базуються на цьому сфальшованому рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР не розуміють, навіщо опозиція блокувала ВР: "Ми одразу говорили про той компроміс, який і прийняли"

"Вони планують найближчим часом активізувати справи проти Тимошенко. Саме тому вони зараз хочуть позбавити її захисту через арешт Власенка", - додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не збирається Власенко виїжджати за кордон, замість Власенка відповів Турчинов: "Власенко разом з нами буде і надалі боротися з режимом".

Зараз ви читаєте новину «Власенко відмовився від права займатися адвокатською діяльністю - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі