четвер, 29 березня 2012 14:17

Янукович наобіцяв учасникам війни збільшення пенсій на 50%

Янукович наобіцяв учасникам війни збільшення пенсій на 50%
Віктор Янукович оголосив чергове "покращення". Фото: president.gov.ua

З 1 травня 2012 доплати до пенсій для учасників війни збільшаться на 30-50%.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час виступу на урочистому заході з нагоди 25-річчя заснування Організації ветеранів України.

"Час підвищувати виплати ветеранам та інвалідам війни, осучаснювати пенсії, що дозволить нам підвищити їх розмір і посилити соціальний захист пенсіонерів, ветеранів військової служби, учасників війни і сімей померлих інвалідів війни. Відчутні кроки в подоланні несправедливості по відношенню до цих заслуженим людям будуть зроблені вже в травні", - сказав він.

За словами президента, інваліди війни до 1 травня також отримають близько 2 тис. грн одноразової допомоги, а з 1 липня на 184 грн збільшаться пенсії для військових пенсіонерів.

"Це - лише перший крок. У наступних бюджетах ми продовжимо посилювати соціальний захист ветеранів війни та праці, військових пенсіонерів", - підкреслив Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пенсійного фонду нема грошей на нинішні соцвиплати – Розенко

Президент, крім того, зазначив, що уряду вже дано низку доручень щодо державного регулювання цін на ліки, компенсацій втрачених заощаджень, стовідсоткового забезпечення інвалідів протезними виробами та інвалідними колясками.

"Нинішні фінансові показники дають можливість стверджувати, що для реалізації нових соціальних ініціатив є відповідні джерела. Переконаний: крок за кроком, спираючись на реальне зростання економіки, ми досягнемо бажаного результату, забезпечимо гідні умови життя людей старшого покоління", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Уряду немає грошей навіть на виконання бюджету, а не те що на "покращення" - експерт

За його словами, держава буде докладати всіх зусиль, щоб ветерани відчували постійну увагу і допомогу з боку влади.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наобіцяв учасникам війни збільшення пенсій на 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі