четвер, 15 березня 2012 19:44

Азаров про "покращення" від Януковича: Доведеться напружитися

Азаров про "покращення" від Януковича: Доведеться напружитися

При реалізації соціальних ініціатив президента Віктора Януковича можливий ризик прискорення темпів зростання інфляції, проте уряд має намір їх мінімізувати.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі Першого національного каналу.

"Ризики, звичайно, є, про які говорили експерти. Я їх не можу заперечувати. Ризики в будь-якій справі існують, але ті запобіжні заходи, які ми збираємося зробити, вони дозволять нам ці ризики мінімізувати", - сказав він.

Водночас, за його словами, реалізація президентських соцініціатів не призведе до значного зростання інфляції.

"Весь пакет заходів буде коштувати близько 25 мільярдів гривень. Багато це чи мало? Це дуже багато, це дуже велика сума. Але якщо її зіставляти з розмірами витрат консолідованого бюджету, що перевищують 450 мільярдів, то це буде близько 5%. Так скажемо: збільшення витрат на 5% - це багато? Тут ми скажемо, що це мало. Тобто, з одного боку, сума величезна, і доведеться нам напружуватися, а з іншого боку, з урахуванням всіх витрат консолідованого бюджету, не така вже й велика сума", - підкреслив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров схвалив передачу гуртожитків у комунальну власність за 2,5 мільярда

Азаров також додав, що для недопущення різкого зростання інфляції виплати по соцініціатівам будуть розтягнуті в часі.

Нагадаємо, 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів Янукович публічно представив низку соціальних ініціатив щодо підвищення рівня життя незахищених верств населення.

Зараз ви читаєте новину «Азаров про "покращення" від Януковича: Доведеться напружитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі