субота, 15 жовтня 2022 23:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал спрогнозував перебіг війни взимку

Американський генерал спрогнозував перебіг війни взимку
Українська армія буде мати успіхи зимою, сказав американський генерал Бен Годжес. Фото: East News

Для російських окупантів умови взимку будуть складнішими, аніж для Збройних сил України.

Росіяни недостатньо оснащені, неготові й ненавчені. Про це сказав колишній командувач військ Сполучених Штатів Америки у Європі генерал Бен Годжес в ефірі одного з українських телеканалів.

"Я впевнений, що український Генштаб продовжить тиснути на російські війська і не дасть їм можливості зіп'ятись на ноги, перегрупуватись чи чомусь навчитись. Це дуже важливо. Зимою на полі бою буде складніше. Українські війська мають свій народ за плечима, а росіяни недостатньо оснащені, неготові й ненавчені. Будуть змушені протистояти сильним атакам українського війська", – сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни не довезли техніку, 150 відправились "на концерт Кобзона"

Українська армія буде мати успіхи зимою, сказав Годжес.

"Погода може спричинити ускладнення для дронів. Але всі будуть за одних погодних умов, проте українська армія буде більш підготовленою і більш ефективною напередодні зими", – заявив генерал.

Цього тижня у Брюсселі відбулася зустріч Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-6".

США передадуть Україні системи протиповітряної оборони. Німеччина – додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000. Канада передасть ЗСУ зимову форму.

Сьогодні авіація Сил оборони завдала 30 ударів по позиціях окупантів. Вчора ракетні війська та артилерія розбили п'ять пунктів управління росіян.

За 234 дні Збройні сили України знищили 64,7 тис. російських окупантів, 5179 їхніх броньованих машин, 1210 безпілотників, 2524 танків, 242 гелікоптера і 268 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал спрогнозував перебіг війни взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі