середа, 12 жовтня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Перші хороші новини з "Рамштайну" оголосила Німеччина
3

Реактивна система залпового вогню Mars II є німецьким аналогом HIMARS.
Фото: @BMVg_Bundeswehr
Реактивна система залпового вогню Mars II є німецьким аналогом HIMARS.
Panzerhaubitze 2000 – 155-мм установка з автоматичною системою заряджання, управління вогнем і сучасною навігацією.

Найближчими тижнями Україна отримає додаткові реактивні системи залпового вогню MARS II і самохідні артилерійські гаубиці PzH 2000.

Про додаткове озброєння повідомило міністерство оборони Німеччини на зустрічі у форматі "Рамштайн-6" у Брюсселі. Про це написали у Twitter.

Німеччина нагадала про російські ракетні атаки, псевдореферендуми на тимчасово окупованих Росією територіях України, мобілізацію в РФ і контрнаступ ЗСУ.

"Ми координуємо нашу постійну підтримку. У наступні кілька тижнів більше PzH2000 і MARS II буде передано Україні", – заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Пентагону зробив заяву щодо подальшої допомоги Україні та відзначив успіхи ЗСУ

Реактивна система залпового вогню Mars II є німецьким аналогом HIMARS. Дальність польоту – 40 км. Боєприпас здатний пробити броню завтовшки до 140 мм.

Призначена для знищення скупчень живої сили і техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів і вузлів зв'язку.

Система також може створювати мінні поля за допомогою дистанційного мінування.

Panzerhaubitze 2000 – 155-міліметрова установка з автоматичною системою заряджання, управління вогнем і сучасною навігацією.

Зустріч Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-6" розпочалася 12 жовтня. Засідання проходить під егідою Сполучених Штатів Америки.

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ закликав держави Альянсу надати Україні більше систем протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Перші хороші новини з "Рамштайну" оголосила Німеччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі