середа, 12 жовтня 2022 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава Пентагону зробив заяву щодо подальшої допомоги Україні та відзначив успіхи ЗСУ

Глава Пентагону зробив заяву щодо подальшої допомоги Україні та відзначив успіхи ЗСУ
Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що союзники підвищуватимуть оборонні можливості України. Фото: Getty Images

Cоюзники України в межах формату "Рамштайн" продовжать підвищувати оборонні можливості держави для боротьби з російською агресією.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін під час засідання контактної групи 12 жовтня. За його словами, попри нові напади Росії Збройні сили України змінили динаміку війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рамштайн-6": Що планується обговорити на новому засіданні

"Ми зробили значний прогрес, працюючи разом, і зі зміною війни змінилася і місія цієї групи. Ми зустрілися минулого місяця, щоб підтримати Україну у довгостроковій перспективі. І це те, що ми робимо. Ми продовжуватимемо підвищувати оборонні можливості України для сьогоднішніх потреб і у тривалому шляху", – сказав він.

За словами глави Пентагону, попри напади на цивільні цілі, безвідповідальні погрози, риторику російського диктатора Володимира Путіна, ЗСУ продовжують змінювати ситуацію на полі бою завдяки наданому партнерами озброєнню.

Остін наголосив, що допомога для України від союзників "робить різницю на полі бою знову і знову".

"Коли ми зустрічалися у вересні, ми всі спостерігали, як Україна досягла надзвичайних здобутків на полі бою. Незважаючи на нові напади Путіна, українські сили змінили динаміку цієї війни. Вони звільнили сотні населених пунктів від російської окупації та повернули тисячі кілометрів квадратних своєї землі. Ці перемоги належать українським солдатам", – заявив керівник Пентагону.

Остін додав, що напади Росії лише посилюватимуть рішучість союзників у допомозі Україні.

У Брюсселі розпочалася зустріч Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-6".

Засідання проходить під егідою Сполучених Штатів Америки. У Брюсселі також відбудеться зустріч міністрів оборони країн НАТО. Посилення протиповітряної оборони України стане топпріоритетом.

Перед засіданням міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся із главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Зараз ви читаєте новину «Глава Пентагону зробив заяву щодо подальшої допомоги Україні та відзначив успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі