вівторок, 11 жовтня 2022 01:59

Рамштайн-6: Що планується обговорити на новому засіданні

Рамштайн-6: Що планується обговорити на новому засіданні
На Рамштайн-6 зберуться не просто представники країн НАТО, а Міністри оборони. Фото: ru.slovoidilo.ua

Наступна зустріч у форматі "Рамштайн" планується в Брюсселі 12 жовтня під керівництвом міністра оборони США Ллойда Остіна.

Вперше до зустрічі у якості запрошених членів приєднаються міністри оборони Фінляндії та Швеції, повідомляється на сайті Пентагону.

Це буде перша зустріч міністрів після Мадридського саміту НАТО в червні 2022 року. Основним питанням стане ситуація навколо війни в Україні та подальша допомога Заходу для Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі масові мітинги: Росію вимагають визнати країною-терористом

До зустрічі також долучиться глава ОКНШ США Марк Міллі.

"Вони приєднаються до міністрів оборони та начальників оборонних відомств з майже 50 країн з усього світу, щоб обговорити тривалу війну Росії в Україні та подальшу тісну координацію, щоб забезпечити український народ засобами, необхідними для захисту своєї суверенної території", - сказано в повідомленні.

Сполучені Штати нададуть Україні сучасні системи протиповітряної оборони у відповідь на ракетний терор російських окупантів, у тому числі удари 10 жовтня. Це пообіцяв президент США Джозеф Байден.

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель засудив масовані ракетні атаки росіян по Україні і також пообіцяв Україні більше військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Рамштайн-6: Що планується обговорити на новому засіданні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі