пʼятниця, 26 липня 2013 09:25

Адвокат Тимошенко розповів як дуже просто влаштувати їй лікування за кордоном

Адвокат Тимошенко розповів як дуже просто влаштувати їй лікування за кордоном
Юлія Тимошенко. Фото: rada2012.net.ua

Для лікування його підзахисної в Німеччині достатньо виконання двох умов. Ідеться про бажання лікуватися самої Тимошенко і домовленості між урядами України та Німеччини.

Про це заявив Адвокат екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Микола Сірий, повідомляє Радіо Свобода.

"Якщо виходити з того, що офіційно готовність здійснити таке лікування заявила Німеччина, то підтвердження має бути з німецької сторони з зазначенням відповідних умов і згода української сторони на проведення цієї гуманітарної місії", – сказав захисник Тимошенко.

Нагадаємо, що у четвер міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що міжнародне і національне законодавства не передбачають можливості лікування Тимошенко за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо дозволити лікувати Тимошенко в Німеччині, то цього захочуть і решта в'язнів - Кожара

За його словами, чинний договір про правову допомогу й угоди у рамках Ради Європи прямо не регулюють цих питань, а для того, щоб це стало можливим, має існувати відповідна правова база.

Соратники Тимошенко заявляють про погіршення стану її здоров'я і вимагають від влади дозволу на виїзд екс-прем'єра на лікування за кордон. Такі ж заклики лунають і з боку багатьох європейських послів і політиків.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тимошенко розповів як дуже просто влаштувати їй лікування за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі