середа, 12 травня 2010 22:28

Яценюк вважає, що світло прогресу не в Росії

Яценюк вважає, що світло прогресу не в Росії

17 травня будуть підписані саме тих 5 угод, які зачитав у Верховній Раді перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Проте далі їх буде більше.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив лідер "Фронту Змін" і народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк.

"Ці 5 угод - лише верхівка айсберга. Угоди, які стосуються співпраці в енергетичній сфері (наприклад, НАК "Нафтогаз"), які стосуються атомної енергетики, транспорту, різного роду об'єктів власності будуть підписувати не президенти. Не захочуть багато галасу", - сказав він.

На переконання Яценюка, російський ринок для нас дуже цікавий, адже це 30% всього експорту України. Європейські партнери поки що не пускають нас до себе.

"Але Януковичу треба усвідомити, що нові технології не в Росії. Процес модернізації країни знаходиться на Заході. Там світло прогресу. Янукович не усвідомлює, що у нього завдання балансувати. У Росії він отримує ринок і гроші, а на Заході - європейські цінності, нові технології і ресурси", - наголосив "нунсівець".

За словами Яценюка, наступні кроки у міждержавних відносинах наших країн зрозумілі.

"Це злиття різних компаній і отримання частини власності в Україні. Зараз вже ніхто танками не їздить, бо світ радикально змінився", - зазначив політик.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вважає, що світло прогресу не в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі