пʼятниця, 02 лютого 2024 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я б нічого не став робити": Путін вигадав нову причину нападу на Україну

"Я б нічого не став робити": Путін вигадав нову причину нападу на Україну
Без відповідного "настрою" росіян, ніякої кривавої війни з Україною не було б, заявив диктатор Володимир Путін. Фото: ТАСС

Без відповідного "настрою" росіян, ніякої кривавої війни з Україною не було б.

Кремль почав воєнну агресію проти України тільки тому, що так хотів російський народ. Про це російський диктатор Володимир Путін заявив на провоєнному форумі в Тулі.

"Якби я не був упевнений, що у нас в країні і в Криму, і на всій території нашої величезної Батьківщини переважна більшість наших громадян думають так, як ви, я б нічого не став робити і в Криму. Але я був упевнений, що і кримчани, і вся Росія хочуть цього повернення на батьківщину", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили довгострокові плани Путіна щодо окупованих територій

Також, додав Путін, як переважна більшість людей в країні хочуть допомогти Донбасу.

"Не хочуть кидати людей там під колеса цих неонацистів", - заявив диктатор.

Путін підкреслив, що "нічого б не відбувалося" в питаннях Криму і Донбасу, якби не "настрій суспільства" в Росії.

Росія продовжує використовувати концепцію "співвітчизників за кордоном", щоб виправдати свою можливу агресію щодо країн Балтії та інших держав-членів НАТО.

Зокрема, президенти Росії Володимир Путін та Білорусі Олександр Лукашенко заявили, що Росія перебуває в екзистенційному геополітичному конфлікті з "сучасним нацистським рухом", який нібито поширюється за межі України. Для своїх заяв диктатори використали відзначення 80-тої річниці зняття блокади Ленінграда.

Зараз ви читаєте новину «"Я б нічого не став робити": Путін вигадав нову причину нападу на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі