неділя, 30 жовтня 2022 16:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ вигадали нове "пояснення" виходу із "зернової угоди"

У РФ вигадали нове "пояснення" виходу із "зернової угоди"
У РФ "пояснили", чому країна вийшла із зернової угоди. Фото: Getty Images

Міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито "атакували" Севастопольську бухту в суботу, 29 жовтня, були запущені з узбережжя неподалік Одеси.

Там також зазначили, що один з них запустили з борту корабля, залученого у вивезенні агропродукції з України "зерновим коридором". Таку заяву міноборони країни-агресорки опублікувало 30 жовтня.

При цьому в Кремлі, виходячи з нових "доказів", вважають, що дрони рухалися зоною безпеки в коридорі, яким вивозилося українське зерно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекрила "зелений коридор", експорт зерна неможливий ‒ Кубраков

Виходячи з версії РФ, після цього БПЛА раптом різко "змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі".

При цьому один із них, виявляється, був запущений із морської акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі.

Посилаючись на думку деяких "фахівців", в РФ зробили висновок, що це може нібито свідчити про запуск БПЛА з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України.

У Міноборони РФ також вважають, що на безпілотниках, нібито, були встановлені навігаційні модулі виробництва Канади.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

29 жовтня окупаційна "влада" у Севастополі заявила про "атаку дронів" на кораблі в акваторії Севастопольської бухти і вибухи у Севастополі.

Міг бути пошкоджений фрегат окупантів "Адмірал Макаров", розповів політолог Кирило Сазонов.

Зараз ви читаєте новину «У РФ вигадали нове "пояснення" виходу із "зернової угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі