неділя, 30 жовтня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекрила "зелений коридор", експорт зерна неможливий ‒ Кубраков

Країна-агресорка Росія у неділю, 30 жовтня, перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

Через це вивезення збіжжя з українських портів нині неможливе. Про це у Twitter повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гопник – він і в Африці гопник" ‒ у Зеленського відреагували на російські погрози

Він опублікував фото судна Ikaria Angel, яке не може вивезти 40 тис. т зерна в Ефіопію в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Автор: twitter.com/OlKubrakov
  Судно Ikaria Angel не може вивезти зерно з українського порту через російську блокаду
Судно Ikaria Angel не може вивезти зерно з українського порту через російську блокаду

"Ці продукти були призначені для жителів Ефіопії, що перебувають на межі голоду. Але через перекриття Росією "зернового коридору" експорт неможливий", ‒ наголосив Кубраков.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву Російської Федерації про невиконання "зернової угоди". За його словами, заява Росії передбачувана. Зараз потрібна жорстка міжнародна реакція. Росія почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, заявив Зеленський.

У Євросоюзі закликали Росію скасувати своє рішення про припинення угоди щодо "зернового коридору". Так заяви РФ прокоментував у Twitter представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекрила "зелений коридор", експорт зерна неможливий ‒ Кубраков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі