субота, 01 червня 2024 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ контролюють приблизно 70% міста: військовий розповів про ситуацію у Вовчанську

ЗСУ контролюють приблизно 70% міста: військовий розповів про ситуацію у Вовчанську
У Вовчанську українські війська стримують наступ росіян. Фото: tsn.ua

Українські війська контролюють приблизно 70% Вовчанська на Харківщині.

У місті та на його околицях точаться жорсткі бої з окупантами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передає Gazeta.ua.

За його словами, росіяни там не припиняють спроб просунутись або закріпитися малими штурмовими групами.

"Але Сили оборони роблять все можливе, щоб не дати ворогу закріпитися й тримають загарбників під вогневим контролем", - зазначив Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на фронті станом на 1 червня: ключове з денного зведення Генштабу

Він також додав, що Сили оборони тримають під вогневим контролем річку Вовча й "докладуть всіх зусиль, щоб ворог не перейшов на той бік річки".

Водночас проєкт DeepState повідомляє, що північна частина Вовчанська за три тижні російського наступу практично стерта ворожою артилерією.

"Супутникові знімки свідчать про значні ураження будівельного фонду міста. Орієнтовно від 50 до 80 відсотків знищено і не підлягає відновленню. Є ще цілі будинки в південній частині міста, але і їм ще не довго стояти при такій інтенсивності", - зазначають аналітики DeepState.

Аналітики підтверджують, що російські війська із початку 2024 року захопили близько 752 квадратних кілометрів української території.

Зокрема, за попередніми оцінками, російські війська захопили близько 516 квадратних кілометрів у період з 1 січня 2024 року по 29 квітня 2024 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ контролюють приблизно 70% міста: військовий розповів про ситуацію у Вовчанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі