субота, 01 червня 2024 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку - головне зі свіжого зведення Генштабу

Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку - головне зі свіжого зведення Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Від початку доби 1 червня кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту від зросла до 73.

Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку. Такі дані станом на 19:00 оприлюднив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Водночас, упродовж дня, загарбники не полишають спроб протиснути нашу оборону також на Сіверському та Курахівському напрямках", - йдеться у повідомленні.

Російські загарбники також продовжують тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. Зокрема, з району Бєлгорода (РФ) агресор наніс удар однією КАБ по Харкову та Великих Проходах відповідно, три КАБи ворог скинув по Руській Лозовій, ще по одному КАБу - на П'ятихатку та Чайківку, по Ветеринарному вдарили вісьмома некерованими авіаційними ракетами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контролюють приблизно 70% міста: військовий розповів про ситуацію у Вовчанську

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Дві атаки українські воїни успішно відбили, ще дві тривають поблизу Дружелюбівки.

"Тут російські окупанти теж активно застосовують керовані авіаційні бомби. Зокрема, два удари КАБАми зазнала Дружелюбівка та однією КАБ ворог вдарив по Райгородці. По Тобаївці та Синьківці російська авіація нанесла вогневе ураження НАРами, сім і 14 ракет відповідно", - зазначили у Генштабі.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку українські захисники відбили, дев'ять ще тривають. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку російські війська атакували за підтримки авіації. Чотири штурмові дії російських загарбників відбили підрозділи Сил оборони.

Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут нараховується уже 23 бойових зіткнення. Ворог намагається протиснути оборону ЗСУ за підтримки авіації. 14 атак українські воїни відбили, дев'ять ще тривають.

На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до 19. Сили оборони України успішно відбили 13 штурмових дій російських загарбників. Ще шість боїв тривають поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Водяного, де ворог активно застосовує авіацію.

На Времівському напрямку українські воїни відбили чотири атаки російських окупантів.

На Придніпровському напрямку, в районі Кринок, з початку доби відбулося три бойові зіткнення. Ворог застосовував авіацію.

На решті напрямків ситуація залишається без суттєвих змін.

"Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження та виснажують його по всій лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Аналітики підтверджують, що російські війська із початку 2024 року захопили близько 752 квадратних кілометрів української території.

Зокрема, за попередніми оцінками, російські війська захопили близько 516 квадратних кілометрів у період з 1 січня 2024 року по 29 квітня 2024 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку - головне зі свіжого зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі