пʼятниця, 09 грудня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, коли Україна повернеться до планових графіків вимкнення електроенергії

Стало відомо, коли Україна повернеться до планових графіків вимкнення електроенергії
Україна незабаром може повернутися до планових графіків відключення світла. Фото: 5WATT

Україна незабаром може повернутися до планових графіків вимкнення світла.

Це може відбутися вже за кілька днів. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

За його словами, Україна зможе зайти в планові графіки вимкнення електроенергії лише тоді, коли зможе зменшити дефіцит до тих величин, які дадуть змогу кожні, наприклад, чотири години вмикати світло.

"Проблема зменшення дефіциту пов'язана з відновленням генерувальних потужностей – ТЕС і ГЕС. АЕС зараз працюють, підтримують систему", – зазначив він.

Він акцентував, що до війни українські АЕС забезпечували 50% потреб в електриці, і зараз десь так само.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли, коли припинять аварійні відключення світла

"Виїхати" безпосередньо на атомній енергії ми не можемо й лише нею покрити всі потреби України. Нам потрібні й інші види генерації, а вони пошкоджені", – пояснив Кудрицький.

Водночас він підкреслив, що з потеплінням поступово в енергосистемі відновлюються і генерувальні потужності.

"Також відновлюють роботу електростанції поступово. І таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, зменшуючи дефіцит. Я думаю, за декілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків вимкнень в областях, які запроваджують обленерго", – прогнозує Кудрицький.

У Києві може статися "апокаліпсис", як у голлівудських фільмах, вже цієї зими, якщо РФ продовжить удари по інфраструктурі України.

Внаслідок цього столиця може втратити електроенергію, воду й тепло. Про це в інтерв'ю Reuters заявив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, Київ може залишитися без центрального опалення до весни. Це при тому, що температура повітря у столиці може знизиться до -15°С.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Україна повернеться до планових графіків вимкнення електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі