четвер, 08 грудня 2022 15:46

В Укренерго розповіли, коли припинять аварійні відключення світла

В Укренерго розповіли, коли припинять аварійні відключення світла
Складна ситуація з енерогопостаанням в східномих регіонах. Фото: pixabay.com

В Україні станом на 11:00 четверга зберігається значна нестача електроенергії через пошкодження електростанцій і високовольтної мережі внаслідок російських ракетних ударів.

Оператор довів для обленерго ліміти споживання електроенергії, повідомила пресслужба оператора системи передачі Укренерго.

"Вже зранку в кількох областях перевищено ліміти споживання і застосовано режим аварійних відключень", – ідеться у повідомленні.

Погодні умови також ускладнюють ситуацію в енергосистемі. У багатьох областях на заході країни мороз, дощ зі снігом та сильні пориви вітру. Вони спричиняють обледеніння проводів та їхнє пошкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки демонтаж - Зеленський різко відреагував на ракетні удари РФ

Найбільш складна ситуація з енерогопостаанням в східномих регіонах. Ввечері 7 грудня російська армія знову обстріляла з артилерії низку районів.

"Там, де дозволяє ситуація, проводиться обстеження стану електромереж. Після отримання допуску від військових будуть розпочаті ремонтні роботи", – зазначили в Укренерго.

Наразі тривають цілодобові аварійно–відновлювальні роботи в Київській та Одеській областях. В Одесі продовжують заживляти побутових споживачів за резервними схемами.

У Києві може статися "апокаліпсис", як у голлівудських фільмах, вже цієї зими, якщо РФ продовжить свої удари по інфраструктурі України. Внаслідок цього столиця може втратити електроенергію, воду і тепло.

Пункти обігріву у Києві працюватимуть цілодобово лише у випадку надзвичайної ситуації з опаленням та іншими комунікаціями. Коли ж у місті є світло та тепло, немає сенсу тримати там людей.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго розповіли, коли припинять аварійні відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі