неділя, 04 грудня 2022 12:18

Чому пункти обігріву в Києві не працюють цілодобово ‒ Кличко пояснив

Чому пункти обігріву в Києві не працюють цілодобово ‒ Кличко пояснив
У Києві нині працюють понад 400 пунктів обігріву. Фото:  kyivcity.gov.ua

Пункти обігріву у Києві працюватимуть цілодобово лише у випадку надзвичайної ситуації з опаленням та іншими комунікаціями.

Коли ж у місті є світло та тепло, немає сенсу тримати там людей. Про це міський голова Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу Київ.

"Цілодобово пункт обігріву повинен працювати? У мене тоді питання ‒ вночі у нас дійсно є комендантська година? Моє завдання надати всі сервіси, і ми робимо все від нас залежне для того, щоб надати тепло, світло, водопостачання, і це є", ‒ сказав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко оприлюднив список ринків, супермаркетів і ТРЦ, які працюватимуть у разі блекауту в Києві

За його словами, нині ці пункти мають завдання працювати до 21-ї години.

"Щоб люди, які там працюють з ранку до вечора, мали можливість доїхати додому. Якщо буде надзвичайна ситуація ‒ тоді ці пункти працюватимуть цілодобово", ‒ наголосив Кличко.

Загалом у Києві нині працюють понад 400 пунктів обігріву. Більшість із них розташовані у школах та інших закладах соціальної сфери.

Київ може залишитися без опалення до весни, якщо Росія вразить певні об'єкти критичної інфраструктури. У випадку російських обстрілів інфраструктури столиці у холодну пору доведеться злити воду з системи опалення, і її буде складно подати до весни. Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко на Київському безпековому форумі.

Оскільки росіяни не полишають спроб залишити українців взимку без світла, тепла та води, у Києві готуються до різних варіантів розвитку подій. У випадку надзвичайної ситуації столиця житиме і працюватиме, але в дуже складних умовах. Про це у Telegram написав міський голова Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Чому пункти обігріву в Києві не працюють цілодобово ‒ Кличко пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі