пʼятниця, 10 червня 2022 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Низькоякісна "гуманітарка" з РФ, вибухи й відсутність зв'язку - мер розповів, як живуть люди в захопленому Херсоні

Низькоякісна "гуманітарка" з РФ, вибухи й відсутність зв'язку - мер розповів, як живуть люди в захопленому Херсоні
Ігор Колихаєв розповів про життя в Херсоні, який окупували терористи. Фото: East News

У тимчасово захопленому російськими терористами Херсоні люди намагаються виживати в умовах "русского мира".

У продажу значно поменшало якісної продукції. Про це повідомив міський голова Ігор Колихаєв у Facebook.

За його словами, у місті понад тиждень немає мобільного зв'язку та інтернету від українських провайдерів. Херсонські фірми, які працюють, хочуть підключити до мережі з тимчасово окупованого Криму. Однак там блокують сайти, Facebook та інші мережі.

"Якщо ми раніше українські новини дивилися в інтернеті, то сьогодні й ця можливість зникла для масового глядача. Невеликий відсоток користувачів заходить на українські сайти через VPN, але основна маса херсонців залишається без зв'язку", - зазначив Колихаєв.

Він також розповів, що в Херсоні багато продукції російського виробництва. Однак мешканці скаржаться, що вона поганої якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має бути жорстка відповідь - Подоляк прокоментував спроби РФ анексувати українські території

"Багато хто змушений стояти в чергах по російську гуманітарку й соціальну допомогу, тому що українська підтримка для нас поки недоступна. Вміст телефонів постійно потрібно контролювати, бо якщо на блокпостах виявляють "неприйнятний" український контент, буде багато запитань і неприємностей", - додав мер.

У місті постійно лунають вибухи, через що в будинках здригаються вікна й двері. У передмістях вибуховими хвилями може виносити шибки.

Також на вулицях Херсона розташована ворожа військова техніка, позначена літерою Z. З першого дня захоплення не було "зелених коридорів" на в'їзд і виїзд.

"Тому буде неправдою сказати, що ми в Херсоні почуваємося безпечно", - підсумував Колихаєв.

До осені так звана влада Херсонської області має підготувати референдум щодо включення Херсонської області до складу РФ. Таке завдання поставив заступник голови адміністрації президента РФ Козак гауляйтеру Херсона Володимиру Сальдо та його так званому заступнику Кирилу Стрємоусову.

Зараз так звана влада області займається ідентифікацією людей, які залишились на території області.

Зараз ви читаєте новину «Низькоякісна "гуманітарка" з РФ, вибухи й відсутність зв'язку - мер розповів, як живуть люди в захопленому Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі