понеділок, 25 лютого 2013 16:50

Негода зробила тернопільські дороги непрохідними

Негода зробила тернопільські дороги непрохідними
Фото: fakty.ictv.ua

Тернопільщину знову перемітає. Через сильний вітер і снігопад на дорогах області утворюються замети. Через це медики не можуть доїхати на виклик, у снігу застрягають рейсові автобуси і автомобілі.

Так, у п'ятницю лікарі швидкої допомоги не могли добратися до вагітної жінки у село Конюхи Козівського району Тернопільщини.

"Це вже четвертий випадок від початку зими і другий у цьому районі, коли рятувальників залучають для допомоги медикам, - розповів Ігор Невінський, керівник прес-служби обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. - Виклик від фельдшера швидкої надійшов до районного управління МНС о 22:05 22 лютого. Автомобіль із медиками застряг у заметах. Рятувальники вирушили до них на пожежній машині ЗІЛ-131. Вона має три мости, тому проходить там, де інша машина застрягає у снігу. Завдяки цьому лікарі встигли добратися до вагітної вчасно – пологи прийняли у місцевому ФАПі. Потім у супроводі рятувальників карету швидкої та породіллю з дитиною доправили до районної лікарні. Нині стан мами і новонародженої задовільний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через негоду 70 населених пунктів України знеструмлено

А в неділю дороги перемело у двох інших районах області – Шумському та Кременецькому.

"Знову довелося використовувати спецтехніку для боротьби із заметами. Близько 6 вечора у селі Мізюринці Шумського району застрягли 2 автобуси. Усередині було 30 людей, 12 з яких – діти. Рятувальники із місцевої пожежної команди села Великі Деркали відбуксирували їх із проблемної ділянки і транспортні засоби продовжили рух. А в селі Лосятин Кременецького району працівники МНС звільнили зі снігової пастки 5 легкових автомобілів. В автівках було 18 людей, з них одна дитина", - зазначив Невінський

За прогнозами синоптиків, в західних областях і надалі будуть сильні пориви вітру, до 15-20 метрів за секунду, та ожеледиця.

Зараз ви читаєте новину «Негода зробила тернопільські дороги непрохідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі