вівторок, 01 жовтня 2013 21:33

На Донеччині лікарі відмовилися оперувати підлітка, через що той помер

На Донеччині лікарі відмовилися оперувати підлітка, через що той помер
Фото: google.com.ua

На Донеччині лікарі дорослої клініки відмовились оперувати стікаючого кров'ю 13-річного підлітка і відправили його до дитячого медичного закладу. Хлопець до операції так і не дожив. Аби встановити, чи могли лікарі врятувати дитину, знадобилися різноманітні експертизи та перевірки, які тривали майже три місяці. Сьогодні вже є їхні результати – вони не на користь медиків.

Біда прийшла на початку червня, коли 13-річний Сергій потрапив у ДТП. Хлопець сів у мотоциклетну коляску свого приятеля, але той не впорався із керуванням, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Родина відвезла хлопця у Донецьку обласну травматологічну лікарню. Батько каже, медики нічого не зробили, аби врятувати дитині життя. Мовляв, лікар, який приймав, сказав, що у сина розрив внутрішніх органів і йому терміново потрібно робити операцію. Так як у них не було чергового хірурга, порадив їхати у дитячу обласну поліклініку.

За словами матері загиблого хлопця, її сина у дитячій лікарні також ніхто не врятував, бо не було лікаря-хірурга. "Нічого не зробили, окрім того, що поклали грілку на живіт, щоб зупинити кров", - каже жінка.

Хлопець помер через годину. Батько каже, син встиг з ним попрощатися.

Більше трьох місяців тривала комісійна експертиза, на якій наполягав адвокат родини. Згідно висновків спеціалістів, школяра можна було врятувати ще у першій лікарні, треба було лише почати операцію.

У травматології ж запевняють, що їхньої провини у смерті дитини нема. За словами керівництва закладу, рятувати хлопця не було сенсу. Смерть, нібито, була неминучою. Не бачать серйозної провини медиків і в департаменті охорони здоров'я. Кажуть, були лише недоліки при діагностуванні хлопця у травматології.

У міліції кажуть, дані за фактом загибелі дитини внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація статті – неналежне виконання професійних обов'язків медичним представником.

 

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині лікарі відмовилися оперувати підлітка, через що той помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі