вівторок, 09 липня 2013 19:15

Афганці просять допомогти вилікувати 2-річного хлопчика від страшної недуги

Афганці просять допомогти вилікувати 2-річного хлопчика від страшної недуги

7 липня, у неділю, у центрі міста Нетішин на Хмельниччині зібралось чимало людей. На запрошення нетішинської спілки ветеранів війни Афганістану з Тернополя вперше завітав народно-аматорський гурт воїнів-афганців "Долг". Хлопці збирають кошти на лікування 2-річного Вадика Романенка, який страждає на ДЦП та ретинопатію.

"Зустріч з жителями була незапланованою, - розкладаючи обладнання, розповідає керівник народного аматорського колективу Віктор Маришев. - Ми вже побували в таких містах як Старокостянтинів, Шепетівка, Остріг. Нам зателефонував голова спілки Василь Пундик. Ми навіть не встигли розклеїти оголошень, одразу погодились. Адже ми приїхали, щоб допомогти нашому однополчанину і бойовому другу Володимиру Качмару, у якого хворий внук. Мати Вадика Романенка Інна Романенко-Антипова залишила на одному із сайтів соціальної мережі лист-прохання. Ми помістили його на нашу скриньку.

"У 2010 году я завагітніла Вадиком. Ми з чоловіком дуже хотіли дитину, - розповідає мати хлопчика Інна Романенко-Антипова. - Вся вагітність протікала важко, хоча УЗД та аналізи були хорошими. Були постійні загрози викидню, токсикоз. Довгий час лежала на збереженні. Пізніше, на 32 тижні вагітності перенесла грип з ускладненням, отримала запалення легень. Лікар назначив антибіотики, крапельниці. Після чого почала відділятись плацента і виникла сильна кровотеча, мало не померла я і моя дитина. Вадик народився за допомогою Кесаревого розтину з вагою 1,7 кг, ростом 43 см. Він майже не дихав, були судоми".

У реанімації Вадику врятували життя, підключили до апарату штучного дихання. Вже з двох місяців він їв через зонд, погано набирав вагу. Пізніше з'явився смоктальний рефлекс. У чотири місяці дізнались, що у нього гіпоксично-ішемічне ураження головного мозку з явищами атрофії, кістозна трансформація, підвищення м'язового тонусу, затримка стато-моторного розвитку, а пізніше виявили порушення зору - ретинопатія. У шість місяців йому зробили операцію на лівому оці, але зір продовжує падати. На правому оці - ретинопатія третього ступеня, близорукість. Ми кожні два-три місяці їздимо на прийом до окуліста для підбору нових лінз, які коштують 500 гривень. Лікарі дають шанс, що згодом дитина буде бачити і навіть читати.

"На реабілітацію Вадик вперше потрапив e Трускавець в дев'ять місяців. Відразу було видно перші позитивні результати: Вадик почав тримати голову, в ногах відчувалася опора. Таких реабілітаційних заходів провели тричі. Потім почав вимовляти деякі слова, лежачи на спині піднімати голову, навіть з підтримкою робити перші кроки. Але на жаль, хвороба дає взнаки. Нам сказали, що Вадику потрібно проходити курс реабілітації кожні 4 місяці, але коштів не вистачає. На лікування потрібно близько 21 тисячі гривень. Дуже прошу допомогти моєму хлопчику", - просить мама дитини.

Для небайдужих та тих хто хоче допомогти Вадику Романенку, залишаємо рахунок, куди можна перерахувати кошти:

ПриватБанк

номер картки 4627 0858 2669 5484 на і'мя Романенко Інна Вікторівна

МФО 305299

КОД ОКПО 14360570

рахунок отримувача 29244825509100

ИНДФ. 3298611603

Зараз ви читаєте новину «Афганці просять допомогти вилікувати 2-річного хлопчика від страшної недуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі