пʼятниця, 26 серпня 2011 09:53

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі живий і здоровий, він виступив зі зверненням до співвітчизників

Каддафі живий і здоровий, він виступив зі зверненням до співвітчизників

Лідер Лівійської Джамахірії Муаммар Каддафі увечері 25 серпня виступив з аудіозверненням до співвітчизників, в якому закликав їх до продовження боротьби, повідомляє "Аль-Джазіра".

Каддафі, зокрема, закликав "чоловіків, жінок і дітей" очистити Тріполі від повстанців, а лівійські племена - "продовжувати боротися проти іноземної інтервенції".

Полковник також висловив думку, що його підтримує "переважна більшість" лівійців, які не залишать у своїй країні безпечного місця для повстанців.

Тим часом представник уряду Каддафі Муса Ібрагім в телефонній розмові з Associated Press заявив, що лідер джамахірії живий і здоровий, продовжує залишатися в Лівії і керує боєм "за свободу і незалежність".

За словами Ібрагіма, полковник знаходиться в хорошому настрої, а його родичі цілі, неушкоджені і знаходяться на волі.

"Вони готові продовжувати боротьбу тижнями, місяцями і роками", - додав представник уряду.

При цьому помічник Каддафі відмовився говорити, де знаходиться він сам, а також Каддафі і члени його сім'ї, зате заявив, що в руках режиму знаходиться "значна частина" Тріполі.

Раніше повстанці заявляли, що під контролем Каддафі перебувають лише кілька кварталів лівійської столиці, а незадовго до виступу полковника опозиціонери почали штурм будівлі, в якому, як вони припускають, може переховуватися Каддафі.

Звернення лівійського лідера до народу транслював сирійський телеканал "Аль-Урубу". Чи була мова Каддафі записана заздалегідь або це був прямий ефір, поки достеменно невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі живий і здоровий, він виступив зі зверненням до співвітчизників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі