середа, 01 липня 2009 09:50

За заповітом батько Джексона не отримає жодної копійки

За заповітом батько Джексона не отримає жодної копійки

У заповіті, складеному сім років тому, Майкл Джексон розділив своє рухоме і нерухоме майно між своїми матір"ю, трьома дітьми і декількома добродійними організаціями. Батькові, з яким у співака склались непрості стосунки, не дістається нічого. Про це повідомила впливова газета ділових кіл Америки Wall Street Journal.

За її відомостями, король поп-музики пізніше за 2002 рік не залишав іншого заповіту. Якщо це так, то йдеться про останню волю співака, що має дійсну силу.

Даний документ адвокати покійного Джексона можуть представити на розгляд Верховного суду штату Каліфорнія вже сьогодні. Батьки знаменитості не ознайомлені зі змістом заповіту.

В понеділок, 29 червня, Верховний суд Каліфорнії задовольнив прохання матері співака - 79-річної Кетрін, призначивши її тимчасовим опікуном трьох дітей покійного співака і дозволивши жінці тимчасово управляти справами свого сина. Питання постійної опіки і постійного управління справами будуть вирішені судом 6 липня і 3 серпня.

Матір"ю двох старших дітей Джексона є дерматолог Деббі Роу, з якою співак розлучився через три роки після укладення шлюбу. Роу свідомо тримається в тіні. Юристи вважають, що у неї хороші шанси домогтись опіки над дітьми, якщо вона того побажає.

Третя дитина Майкла Джексона народилася у сурогатної матері, про яку достовірно нічого не відомо.

Статок Майкла Джексона за даними на 31 березня 2007 року оцінювався в 567,6 млн доларів, борги складали 331 млн доларів. Таким чином реальна вартість рухомого і нерухомого майна, цінностей і акцій, якими володів король поп-музики два роки тому, досягала 236,6 млн доларів.

Про це повідомило раніше агентство AP з посиланням на звіт про фінансовий стан співака, що потрапив в її розпорядження, підготовлений аудиторською фірмою Thompson, Cobb, Bazilio & Associates.

П"ятисторінковий документ, датований 12 червня 2007 року, підтверджує, що Джексон останніми роками жив невідповідно до своїх достатків. Досить сказати, що два роки тому у співака, відомого своїм марнотратством, залишалось на руках 668,2 доларів готівкою.

Слід враховувати, проте, що звіт "заснований на інформації, наданій" радниками короля поп-музики. На їхню думку, найціннішою частиною статку Джексона була 50-відсоткова частка в музичній компанії ATV Music. Вона володіє авторськими правами на пісні Джона Леннона і Пола Маккартні і забезпечувала винахідникові "місячної ходи" стабільний дохід. Вартість частки оцінювалася в 2007 році в 390,6 млн доларів.

На 33 млн доларів "тягнув" маєток Neverland під Санта-Барбарою в Каліфорнії, який співак купив в 1988 році за 14,6 млн доларів і потім заклав за 23 млн доларів.

Інші цінності у вигляді дорогих авто, антикваріату, колекційних творів коштували ще 20 млн доларів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «За заповітом батько Джексона не отримає жодної копійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі