пʼятниця, 16 квітня 2010 11:43

За тиждень чиновники Київщини поцупили 4 млн грн

За тиждень чиновники Київщини поцупили 4 млн грн

Лише упродовж тижня міліція Київщини розкрила злочини посадовців більш ніж на чотири мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

Так, у Бориспільському районі посадові особи Управління земельних ресурсів примудрилися незаконно продати державну землю п"яти громадянам. За висновками експертів, збитки, що були спричинені державі, сягають суми понад 2 мільйони гривень.

Як виявилося, майже 10 гектарів землі, що піддалася махінаціям, перебували у постійному користуванні одного з державних підприємств. Посадовці-спритники, бажаючи підзаробити незаконним шляхом, без дозволу власників "продали" землі місцевому товариству, а згодом розділили їх між п"ятьма покупцями.

За фактом злочину порушено кримінальну справу. Винуватцям загрожує позбавлення волі до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того один з керівників Обухівської районної державної адміністрації вимагав два мільйони від приватного підприємця за вирішення питання щодо виділення йому площі у 10 гектарів для ведення садівництва.

Порушено кримінальну справу. Держслужбовцю загрожує до 12 років в"язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень чиновники Київщини поцупили 4 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі