вівторок, 23 березня 2010 14:44

На Черкащині за хабар затримали голову РДА (ФОТО)

 

22 березня увечері в Драбові під час отримання хабара у розмірі 33 тисяч гривень було затримано керівника районної державної адміністрації 53-річного Юрія Харабугу. Розробку та затримання здійснили працівники обласного управління СБУ.

Інформацію про затримання у телефонній розмові кореспонденту Gazeta.ua підтвердив перший заступник голови РДА Віктор Овдієнко.

"Так, затримали, чоловік 10 було, не наші, не місцеві. Я сам не бачив, мені колеги розповіли. Для нас це дуже неприємна річ, така слава про район", - каже Овдієнко.

На запитання про те, в якому режимі зараз працює адміністрація, відповів, що в звичному.

"Та Боже мій, працює і працювати буде, тільки без таких, як Харабуга", - сказав Овдієнко.

На уточнююче запитання про те, чому він негативно відгукується про свого керівника, чоловік відповів, що це не його власна думка.

"Це не я так кажу, а люди. Сьогодні вже дві особи приходили скаржилися на нього, що землю забрав", - відповів Овдієнко.

Юрія Харабугу призначили головою Драбівської РДА у вересні минулого року. До того район три роки не мав голови.

Харабуга родом із Донеччини, за фахом – інженер-механік, закінчив Мелітопольський інститут механізації сільського господарства та Інститут післядипломної освіти Харківського аграрного університету. Працював інженером на Київщині та в Донецькій області, був заступником голови селищної ради та секретарем парткому. Дев"ять років пропрацював головою колгоспу на Донеччині.

У 1998 році на запрошення тодішнього губернатора Даниленка переїхав до Черкас, де працював в обласному управлінні сільського господарства, був заступником гендиректора фірми "Маїс" та начальником обласної земельної інспекції. Рік тому тимчасово повернувся на Донеччину – працював заступником начальника Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель, а три місяці перед призначенням був радником черкаського губернатора.

Фото: Наталія Таванець/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині за хабар затримали голову РДА (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі