понеділок, 22 березня 2010 12:59

Колишнього голову РДА посадили до 9 років за хабарництво

Колишнього голову РДА посадили до 9 років за хабарництво

Колишнього голову Козелецької РДА засуджено до 9 років позбавлення волі за хабарництво, повідомляє прес-служба СБУ.

Апеляційним судом м. Києва підтверджено вирок Святошинського районного суду столиці та визнано винним у одержані хабара, і призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки та конфіскацією всього належного майна колишнього голову Козелецької РДА Чернігівської області.

Його брата, приватного підприємця, як співучасника злочину засуджено до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки і конфіскацією третини належного йому майна.

Кримінальну справу стосовно засуджених було порушено ще влітку 2007 р., після того як обох зловмисників затримали співробітники спецпідрозділу СБУ під час одержання чергової частини хабара у сумі 50 тис. дол.

У ході слідства з"ясувалося, що посадовець вимагав у керівника однієї з комерційних структур Києва 550 тис. дол. за виділення земельної ділянки загальною площею 12,76 га.

Отриману першу частину хабара - 150 тис. дол. чиновник переховував у свого брата. Ці гроші правоохоронці знайшли і вилучили під час обшуку у помешканні останнього.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього голову РДА посадили до 9 років за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі