середа, 20 січня 2010 15:56

За рік правління Барак Обама втратив 20% популярності

За рік правління Барак Обама втратив 20% популярності

9 з 10 американців вважають Барака Обаму приємною людиною, проте оцінки його політичної діяльності експертами відрізняються. В очах простих громадян президент США стрімко втрачає очки.

Рейтинг довіри президентові вже декілька місяців знаходиться приблизно на рівні 56 %, тоді як рік тому 74% громадян висловлювали підтримку дій президента. Люди продовжують вважати, що президент веде країну в хибному напрямку відносно літа 2009 року.

"Обамоманія" і завищені очікування у зв"язку з приходом до влади демократа поступово розсіюються, повідомляє The Associated Press.

Нинішній рейтинг Обами нижчий, ніж у Рональда Рейгана, але, водночас, вищий, ніж у Білла Клінтона після закінчення першого року правління.

За рік, що Обама провів в Овальному кабінеті Білого дому, йому вдалося впоратися з кризою в американській економіці, поставити на шлях одужання автопром, фінансову систему, однак досі адміністрація президента США нічого не може зробити з безробіттям, що коливається навколо позначки в 10% .

У зовнішній політиці, як зазначають ЗМІ, Обама домігся багато чого, але ще залишається багато невирішених проблем. На початку правління Обама виступив з ідеєю перезавантаження відносин з Росією, а також поліпшенням іміджу США в усьому світі. Його намагання гідно оцінив Нобелівський комітет, який вручив Обамі Премію миру за "екстраординарні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співробітництва між людьми".

Однак у найближчі роки Обамі слід вирішити низку завдань, від яких залежить дуже багато. У першу чергу це з гідністю завершити війну в Афганістані. 1 грудня президент США оголосив нову стратегію в цій країні, яка передбачає значне збільшення військового контингенту. Однак гарантії, що це спрацює так, як в Іраку, немає.

Найближчим часом Обамі важливо знайти компроміс щодо ядерних програм Ірану та Північної Кореї, убезпечити Пакистан від приходу до влади радикальних екстремістів, нарешті підписати новий договір з Росією зі скорочення ядерних арсеналів, а також вирішити ще багато не настільки масштабних, але дуже важливих проблем.

Gzt.ru, ТСН

Зараз ви читаєте новину «За рік правління Барак Обама втратив 20% популярності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі