понеділок, 11 січня 2010 12:39

Обама не відправить війська до Ємену і Сомалі

Обама не відправить війська до Ємену і Сомалі

Сполучені Штати не мають наміру відправляти військові сили в Ємен і Сомалі, щоб допомогти місцевій владі в боротьбі з мусульманськими повстанцями і "Аль-Каїдою", запевнив Президент США Барак Обама в інтерв"ю тижневику "People".

Американський президент пояснив, що головним оплотом а"Аль-Каїди" залишається кордон Пакистану і Афганістану.

"Я вважаю, що в таких країнах, як Ємен і Сомалі, найефективнішим методом роботи є співпраця з міжнародними партнерами", - заявив Обама.

Американські солдати присутні в Ємені, однак їх діяльність обмежується підготовкою тамтешніх антитерористичних підрозділів. Вашингтон допомагає єменським збройним силам військовою технікою та розвідкою. Однак, відправляти в Ємен додаткові бойові підрозділи не планується.

"Ємен не бажає присутності американських бойових сил. Для нас це дуже хороша відповідь", - сказав в інтерв"ю CNN, генерал Девід Петреус, командувач американськими військами на Близькому Сході та в Центральній Азії.

Місцева влада стверджує, що пряме військове втручання США в Ємені може посилити "Аль-Каїду". Однак, єменська влада відкрита для інших форм підтримки в боротьбі проти терористів.

Як повідомив Петреус, американська фінансова допомога Ємену зросте з $70 мільйонів в 2009 році до щонайменше $150 мільйонів цього року.

Ємен опинився в центрі уваги світового співтовариства після того, як "Аль-Каїда" взяла на себе відповідальність за невдалу спробу підірвати літак у США 25 грудня.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама не відправить війська до Ємену і Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі