неділя, 10 січня 2010 11:39

Нігерійський терорист розповів, як і де його навчали підривати літаки

Нігерійський терорист розповів, як і де його навчали підривати літаки
Обвинувачений у спробі теракту на борту літака А330 Умар Фарук Абдулмуталлаб розповів слідчим, що разом з ним у Ємені навчалися мистецтву підриву літаків ще близько 20 молодих людей-мусульман. Про це повідомив телеканал CBS News з посиланням на обізнані джерела. 

За словами обвинуваченого, його товариші по навчанню володіють тими ж навичками і прийомами, які спробував застосувати він сам на борту А330. 25 грудня 23-річний нігерієць спробував привести в дію вибуховий пристрій на борту літака, що летів з Амстердама в Детройт. 

Тим часом США мають намір у майбутньому вдвічі збільшити фінансову допомогу Ємену - з обіцяних в 2010 році майже 70 мільйонів до більш ніж 150 мільйонів, повідомив у інтерв"ю CNN голова командування збройними силами США в Центральному регіоні генерал Девід Петреус. 

Проблема безпеки в Ємені стала на порядок денний саме після різдвяного інциденту на борту літака A-330. Через побоювання терористичної загрози деякі західні країни вирішили закрити свої посольства в Ємені. 

Як і голова об"єднаного комітету начальників штабів адмірал Майкл Маллен, Петреус категорично спростував припущення про відправку до Ємена американських військовослужбовців. 

"Абсолютно ясно, що Ємен проти присутності американських наземних військ. І ми раді це чути. Зрозуміло, ми завжди хочемо, щоб країна сама вирішувала проблеми. Ми хочемо допомогти. Ми надаємо допомогу", - цитуються на сайті CNN слова генерала.

Петреус також підкреслив, що Ємен як і раніше не є, з точки зору США, головним розсадником тероризму.

"Швидше за все, ним залишиться пакистано-афганська межа", - сказав він. 

Зараз ви читаєте новину «Нігерійський терорист розповів, як і де його навчали підривати літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі