понеділок, 28 грудня 2009 12:48

Британці шукають в себе спільників нігерійського терориста

Британці шукають в себе спільників нігерійського терориста

Британська розвідка розшукує на території країни спільників терориста, який напередодні намагався підірвати літак за допомоги саморобної бомби, пише The Telegraph.

Спеціалісти держбезпеки Англії вважають, що Умар Фарух Абдул Муталлаб міг вдатися до екстремізму та встановити зв"язки з іншими терористами за три роки навчання в Лондоні з 2005 по 2008 рік.

Поліція намагається відстежити його рухи і дії, адже є підозри, що він міг діяти не один. Повідомляється, що він міг почати напад з Британії, але зупинило його те, що країна відмовилася надати йому нову студентську візу.

Президент США Барак Обама також наказав посилити заходи безпеки в США після того, як виявилося, що Муталлаб був включений в список "підозрілих" ще в листопаді, однак йому ніхто не забороняв переліт в США.

Британським офіцерам контррозвідки потрібно ще буде пояснити, чому вони дозволили підозрюваному у зв"язках з терористами мешкати в Лондоні протягом трьох років.

Муталлаб намагався підірвати літак, який слідував з Амстердаму в Детройт за допомогою вибухового пристрою, який він проніс на літак в своїх штанях.

Поскаржившись в польоті на болі в шлунку він пішов до туалету, де зібрав вибухівку. На щастя, саморобна бомба не вибухнула, а лише загорілася. Команда та пасажири швидко загасили вогонь.

Десятки тисяч авіапасажирів з Великої Британії вже страждають від довгих затримок та незручностей, які прослідували за підвищенням контролю за безпекою перельотів в США.

Вчора ввечері іншого нігерійця, який занадто довго сидів в туалеті вже висадили з літаку під конвоєм поліції. Однак, жодних слідів вибухівки знайдено не було.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Британці шукають в себе спільників нігерійського терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі