пʼятниця, 05 липня 2024 01:30

Знайшли стіну, яку пов'язують з повстанням рабів

Знайшли стіну, яку пов'язують з повстанням рабів
В Італії знайшли давню стіну. Фото: Archaeological Institute of America

В Італії знайшли стародавні украплення, які збудували, щоб зловити повсталого раба Спартака у пастку.

Команда дослідників виявила римську оборонну стіну в південно-центральній Калабрії на півдні країни, передає Heritage Daily.

Стіна у лісі Доссоне делла Мелія має довжину 2,7 км. Біля неї виявили сліди оборонного рову і подвійної системи валів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли незвичайну мозаїку

Спартак підняв повстання у 73 році до нашої ери. У ньому взяли участь близько 70 тис. осіб. Для придушення повстання римський сенат відправив вісім легіонів під командуванням Марка Ліцинія Красса. Війська Спартака зазнали поразки у 71 році до нашої ери у районі сучасної області Сенерхія.

Археологічний інститут Америки підтвердив, що ці споруди збудували за наказом Красса для стримування Спартака. Під час досліджень виявили багато зламаної залізної зброї, руків'я мечів, великі вигнуті леза, наконечники й вістря списів та інші металеві уламки. Вони свідчать, що у цьому районі тривала битва.

"Відкриття ініційоване місцевою екологічною групою, яка знала про існування стіни, але мала сумніви щодо її призначення. Дослідницька група використовувала георадар, LIDAR, магнітометрію і відбір зразків ґрунтового керна для вивчення місця, що призвело до цієї важливої історичної знахідки", - сказав керівник розкопок доктор Паоло Візона з Університету Кентуккі.

Археолог-аматор Вольфганг Херкт виявив скарб кельтських монет у землі Бранденбург на північному сході Німеччини.

41 золоту монету створили понад 2 тис. років тому. Це перший відомих кельтський золотий скарб у Бранденбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли стіну, яку пов'язують з повстанням рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі