неділя, 02 червня 2024 10:37

Зеленський закликав країни Азії взяти участь у наближенні справедливого миру для України

Зеленський закликав країни Азії взяти участь у наближенні справедливого миру для України
Президент Володимир Зеленський виступив на пленарній сесії "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності" в Сингапурі. Фото: скріншот

Президент Володимир Зеленський закликав країни Азії взяти участь у наближенні справедливого миру для України та поверненні дієвості міжнародному праву.

Він переконаний, що світ хоче бути єдиним і здатним діяти в повній гармонії. Про це Зеленський сказав під час виступу на пленарній сесії "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності" в Сингапурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з Остіном: про що говорили

"Наш досвід відновлення ефективної дипломатії привів нас до формату Глобального саміту миру. Ми усвідомили, що нації однаково відкидають ідею того, що хтось таємно приймає рішення й нав'язує їх – потрібен відкритий та інклюзивний діалог. Ми підтвердили, що принципи й цілі Статуту ООН та міжнародних конвенцій є цілком актуальними", - зазначив Зеленський.

За його словами, ці принципи стали основою української Формули миру й переросли у Глобальний саміт миру.

"Щоб кожен лідер і кожна країна могли продемонструвати свою прихильність до миру. Глобальна більшість може забезпечити своєю участю – щоб те, про що домовлено, було дійсно реалізовано, і щоб Росія, яка розпочала цю жорстоку війну, не змогла зіштовхнути нас зі шляху до її завершення. Об'єднавшись проти однієї війни, ми створимо для світу реальний досвід – досвід подолання будь-якої війни, досвід дипломатії, яка працює. Вдячний кожному лідеру, кожній державі, які допомагають", - наголосив Зеленський.

Росія намагається зірвати Глобальний саміт миру, запланований на 15-16 червня у Швейцарії.

РФ прагне шантажем схилити до зриву форуму й інші країни. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на пленарній сесії "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності" в Сингапурі. За словами президента, нині Україна має підтвердження від 106 країн світу щодо участі у Саміті.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав країни Азії взяти участь у наближенні справедливого миру для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі