неділя, 02 червня 2024 17:00

Україна може атакувати Росію французькою зброєю - ЗМІ

Україна може атакувати Росію французькою зброєю - ЗМІ
Україна отримала "зелене світло" на удари по російських аеродромах ракетами Scalp. Фото: Pexels

Франція дозволяє Україні атакувати російську територію своєю зброєю.

Слова президента Франції Еммануеля Макрона можна трактувати як "зелене світло" на удари по російських аеродромах ракетами Scalp, сказав анонімний французький офіцер військової авіації, повідомляє BBC News.

"Ми повинні дозволити нейтралізувати військові об'єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об'єкти, з яких атакують Україну", - говорив минулого тижня Макрон.

Офіцер пояснив, що тепер українські військові можуть атакувати аеродроми у Курській та Білгородській областях РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім дозволив бити американською зброєю по території РФ не лише біля Харківської області

Але поки такі операції будуть обмеженими, бо Україна ще не отримала винищувачі F-16. Радянські бомбардувальники Су-24 з ракетами Scalp повинні будуть дуже близько підходити до кордону з Росією. Через це вони будуть уразливі для російської ППО.

Scalp - це французька версія крилатих ракет Storm Shadow. Вони у цілому ідентичні. Відмінності полягають лише в програмному забезпеченні та літаках, які можуть їх переносити.

Розробник каже, що дальністю ракети є 560 км. Є експортний варіант зі зменшеною дальністю до 290 км та з меншою бойовою частиною.

Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території РФ німецькою зброєю. Однак це стосується лише російської території, яка межує з Харківською областю.

Журналісти припустили, що Сили оборони можуть використовувати для захисту Харківщини самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, РСЗВ Mars II, а також зенітні системи, які поставила Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Україна може атакувати Росію французькою зброєю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі