пʼятниця, 31 травня 2024 13:05

Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території РФ. Але є умова

Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території РФ. Але є умова
Уряд Німеччини дозволив Україні атакувати цілі на території РФ. Фото: zn.ua

Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території РФ німецькою зброєю. Однак це стосується лише російської території, яка межує з Харківською областю.

Це в п'ятницю, 31 травня, підтвердив представник уряду ФРН і керівник федеральної пресслужби Штеффен Хебестрайт в X (Twitter).

"Таким чином, уряд Німеччини, схоже, знову слідує лінії уряду США", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю. Але є обмеження

Берлін домовився з Києвом, "що зброя, яка поставляється, буде використовуватися відповідно до міжнародного права", процитувало Хебестрайта видання Der Spiegel.

"Разом ми переконані, що, згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися від цих нападів", - сказав чиновник.

Журналісти припустили, що Сили оборони можуть використовувати для захисту Харківщини самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, РСЗВ Mars II, а також зенітні системи, які поставила Німеччина.

Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою США зброєю по цілях на території Росії.

Україна має зосередитися на тактичних і оперативних цілях "у межах її кордонів", вважають у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території РФ. Але є умова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі