пʼятниця, 31 травня 2024 09:17

У США підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю. Але є обмеження

У США підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю. Але є обмеження
У США дозволили Україні бити по території РФ американською зброєю. Фото: slovoidilo.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена справді дозволила Україні бити по території РФ американською зброєю.

Щоправда, такий дозвіл стосується лише російських позицій, звідки окупанти атакують Харківську область. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на американського посадовця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували ймовірний дозвіл бити американською зброєю по території РФ

"Президент нещодавно доручив своїй команді забезпечити можливість використання наданої США зброї для протидії вогню в Харківській області, щоб Україна могла завдати удару російським військам, які атакують їх або готуються атакувати", - йдеться у письмовому повідомленні, яке отримали журналісти видання у відповідь на запит з проханням прокоментувати відповідну інформацію, раніше опубліковану ЗМІ.

Разом з тим посадовець додав, що політика США щодо заборони використання ATACMS або ударів дальньої дії по об'єктах в РФ "не змінилася".

Напередодні про те, що американці дозволили ЗСУ бити західною зброєю по РФ у межах оборони Харкова, написало видання Politico. Джерела видання зазначили, що цей крок є серйозною зміною, яка допоможе Україні краще захистити своє друге за величиною місто.

Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою США зброєю по цілях на території Росії.

Україна має зосередитися на тактичних і оперативних цілях "у межах її кордонів", вважають у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «У США підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю. Але є обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі