пʼятниця, 31 травня 2024 07:49

В ISW проаналізували ймовірний дозвіл бити американською зброєю по території РФ

В ISW проаналізували ймовірний дозвіл бити американською зброєю по території РФ
Західні ЗМІ повідомили про нібито наданий Україні обмежений дозвіл на завдання ударів по цілях на території РФ. Фото: defence-ua.com

Американські ЗМІ повідомляють про нібито наданий Україні адміністрацією президента Джо Байдена обмежений дозвіл на завдання ударів по цілях на території РФ.

Однак, незрозуміло, наскільки далеко цей дозвіл розповсюджуватиметься в Бєлгородській області і чи стосуватиметься він взагалі Курської і Брянської областей. Про це зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Низка американських ЗМІ з посиланням на джерела серед чиновників США повідомила, що президент Джо Байден схвалив зміну політики, яка дозволить Україні використовувати надану США зброю, включаючи ракети GMLRS, але не ракети ATACMS більшого радіусу дії, щоб завдавати ударів по "цілях зустрічного вогню" проти російських сил, які атакують на півночі Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські військові назвали блефом російські ядерні погрози

За даними The New York Times, про зняття обмежень для України Байдена просив держсекретар Ентоні Блінкен.

"Незрозуміло, наскільки далеко в Бєлгородській області США дозволяють українським силам завдавати ударів зі зброї, наданої США, чи дозволять Україні завдати ударів по зосередженню російських сил і техніки в Курській і Брянській областях", - йдеться у повідомленні ISW.

В Інституті зазначають, що російські військові цілі за межами безпосереднього кордону з Харківською областю також є законними військовими цілями, і триваючі обмеження на здатність України завдавати ударів по цілях в інших місцях Росії перешкоджають здатності України захищатися від російської агресії.

Росія все ще користується певними недоступними для України місцями, з яких окупанти можуть прикривати військові сили, перш ніж вони підійдуть досить близько до Харкова або увійдуть в інші частини України. Росія продовжуватиме вигравати від будь-якого такого місця, поки західні держави продовжуватимуть накладати обмеження на здатність України захищати себе.

ISW продовжує наполягати, що США мають дозволити Україні завдавати ударів по всіх законних військових цілях в оперативному та глибокому тилу Росії з наданої Сполученими Штатами зброї.

Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою США зброєю по цілях на території Росії.

Україна має зосередитися на тактичних і оперативних цілях "у межах її кордонів", вважають у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували ймовірний дозвіл бити американською зброєю по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі