пʼятниця, 31 травня 2024 07:06

Американські військові назвали блефом російські ядерні погрози

Американські військові назвали блефом російські ядерні погрози
У США вважають, що російські ядерні погрози є блефом. Фото: mil.in.ua

В адміністрації президента США Джо Байдена, схоже, є доктрина неприйняття ескалації.

Її прибічники, здається, глибоко стурбовані тим, що будь-яке збільшення підтримки України може призвести до Третьої світової війни. Про це йдеться у спільній статті підполковника, пілота ВПС США, нині політичного оглядача CNN Адама Кінзінгера та екс-командувача армії США в Європі Бена Годжеса.

За їхніми словами, майже в кожному з випадків, коли Україна просила у західних партнерів зброю, Росія погрожувала ескалацією, нападом на НАТО чи застосуванням ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом

"Кожного разу це виявлялося блефом, і Україна могла краще захищати свою територію. Хоча російські загрози не слід сприймати легковажно, історія показує нам, що ці загрози часто порожні. Під час холодної війни ядерні загрози не були рідкістю, але це не заважало США просувати свої зовнішньополітичні інтереси", - пишуть автори.

На їхню думку, ідея використання Росією ядерної зброї не викликає справжнього занепокоєння.

"Так само, як ми повільно посилюємо тиск, так і Росія могла повільно підвищувати свою толерантність до болю і вирішила реагувати в будь-який момент", - йдеться у статті.

Автори зазначають, що Україна бореться насамперед за своє виживання, "але вони також борються за колективний Захід і порядок після Другої світової війни".

"Україна не могла атакувати законні військові цілі через паралізуючий страх перед ескалацією, незважаючи на те, що закони війни дають Україні право захищатися таким чином. Адміністрація Байдена заслуговує на повагу за свої дії в Україні, особливо враховуючи альтернативу погрози колишнього президента Дональда Трампа покинути країну. Однак страх перед ескалацією, хоч і благородний, насправді робить перемогу України менш імовірною", - пишуть автори.

Сполучені Штати Америки попередили Росію про те, що знищать усі її позиції в Україні, якщо РФ застосує ядерну зброю. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Тому він скептично поставився до ядерних погроз Росії.

За його словами, Європа повинна навчитися краще "грати в гру на ескалацію", змушуючи російського диктатора Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові назвали блефом російські ядерні погрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі