понеділок, 27 травня 2024 07:32

Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом

Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом
Колишній президент РФ Дмитро Медведєв періодично погрожує світову ядерною зброєю. Фото: 5.ua

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом.

Він відреагував на заяву польського міністра закордонних справ Радослава Сікорського про те, що США пообіцяли Москві знищити всі її війська на території України, якщо вона застосує ядерну зброю. Свої погрози Медведєв опублікував у соцмережі Х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі підтримали пропозицію дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ

Сікорського він назвав "польським аналогом" держсекретаря Ентоні Блінкена. Заявив, що Вашингтон не робив таких заяв, оскільки американці більш обережні. А удар США по російських цілях нібито означав би початок світової війни.

"Враховуючи, що ще один поляк, Дуда, нещодавно оголосив про бажання розмістити тактичну ядерну зброю в Польщі, Варшава не залишиться осторонь і напевно отримає свою частку радіоактивного попелу. Це те, чого ви дійсно хочете?" - написав Медведєв.

Сполучені Штати Америки попередили Росію про те, що знищать усі її позиції в Україні, якщо РФ застосує ядерну зброю. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Тому він скептично поставився до ядерних погроз Росії.

За його словами, Європа повинна навчитися краще "грати в гру на ескалацію", змушуючи російського диктатора Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі