пʼятниця, 31 травня 2024 04:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні відповіли, чи підтримують дозвіл Україні бити по території РФ

У Пентагоні відповіли, чи підтримують дозвіл Україні бити по території РФ
Пентагон проти ударів по території Росії. Фото: defense.gov

Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою США зброєю по цілях на території Росії.

Україна має зосередитися на тактичних і оперативних цілях "у межах її кордонів", вважають у Пентагоні. Про це повідомляє спікер Пентагону Сабріна Сінгх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дозволили бити американською зброєю по території РФ - Politico

"Наша політика не змінилася. Наша безпекова допомога, яку ми надаємо Україні, має використовуватися в Україні, і ми не заохочуємо та не дозволяємо напади всередині Росії", - сказала Сінгх.

30 травня, держсекретар США Ентоні Блінкен припустив, що адміністрація президента США Джо Байдена може дозволити Україні бити американською зброєю по території РФ.

Цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану його країною, для завдання ударів по цілях в РФ.

Також про використання зброї союзників для ураження військових об'єктів на території РФ, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів західною зброєю по військових базах на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні відповіли, чи підтримують дозвіл Україні бити по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі