четвер, 30 травня 2024 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

США дозволили бити американською зброєю по території РФ - Politico

США дозволили бити американською зброєю по території РФ - Politico
США дозволили бити американською зброєю по РФ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден надав дозвіл Україні завдавати ударів по території країни-агресорки Російської Федерації зброєю, яку передав Вашингтон.

Про це повідомило видання Politico.

"Президент нещодавно доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати американську зброю для ударів у відповідь на Харківщині. Щоб Україна могла завдати удару у відповідь по російських силах, які завдають ударів або готуються завдати їх", - сказав американський чиновник.

Що стосується завдавання ударів на великі відстані всередині РФ, політика США у цьому плані не змінилася, сказало джерело Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети HIMARS, артснаряди, Javelin - США оголосили про новий пакет військові допомоги

Politico пише, що Україна тепер може використовувати американську зброю, щоб збивати запущені у напрямку Харкова російські ракети, уражати війська безпосередньо з російського боку кордону біля Харкова, та по російських бомбардувальниках, що запускають бомби в бік української території.

Цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану його країною, для завдання ударів по цілях в РФ.

Також про використання зброї союзників для ураження військових об'єктів на території РФ, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів західною зброєю по військових базах на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «США дозволили бити американською зброєю по території РФ - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі