четвер, 04 квітня 2024 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони сказали, чи повинні громадяни користуватися електронним кабінетом військовозобов'язаного

В Міноборони сказали, чи повинні громадяни користуватися електронним кабінетом військовозобов'язаного
В Міноборони сказали, чи повинні громадяни користуватися електронним кабінетом військовозобов'язаного. Фото: Інтерфакс-Україна

Електронний кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного.

Водночас громадяни самі вирішуватимуть, користуватися ним чи ні. Про це сказала заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі національного телемарафону.

"Кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, фактично це буде заздалегідь готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні, буде справою кожного громадянина/громадянки", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повісток у електронному кабінеті військовозобов'язаного не буде - Міноборони

Заступниця міністра зазначила, що електронний кабінет дасть можливість військовозобов'язаним надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе, що містяться в реєстрі, водночас не звертаючись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) особисто.

Черногоренко додала, що в електронному реєстрі військовозобов'язаних містяться тільки ті дані громадян, які прописані в законі й можуть сприяти зменшенню кількості помилок при військовому обліку. При цьому кожен може подати через електронний інтерфейс ті дані, які вважає за потрібне.

У Міноборони планують запустити електронний кабінет військовозобов'язаного вже цього літа.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону щодо "удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Згідно з ним запроваджується електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста, йдеться у документі.

У ньому будуть відображатися відомості, які є у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони сказали, чи повинні громадяни користуватися електронним кабінетом військовозобов'язаного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі