вівторок, 03 лютого 2009 11:56

В Італії убивці політика засуджені до довічного ув"язнення

В Італії убивці політика засуджені до довічного ув"язнення
Чотири людини, визнані винними у вбивстві італійського політика в 2005 році, засуджені судом до довічного висновку. Ще трьом дали по 12 років в"язниці.

54-річний Франческо Фортуньо, представник лівоцентристського політичного крила, член законодавчої ради області Калабрія, був застрелений 16 жовтня 2005 року на вокзалі міста Локрі.

Вдалося довести, що всі сім затриманих, включаючи виконавців і замовників вбивства, причетні до діяльності калабрійської мафії "ндрангета".

"Ндрангета", визнана впливовішим в Італії організованим злочинним синдикатом, ніж сицилійська мафія "коза ностра"

Цей злочин став шоком для Італії і був сприйнятий як відкритий виклик державі з боку калабрійської мафії. Локрі вважається одним з центрів босів "ндрангети", визнаної недавно впливовішим в Італії організованим злочинним синдикатом, ніж сицилійська мафія "коза ностра".

Згідно версії слідства, Франческо Фортуньо був "замовлений" босами "ндрангети", щоб "поставити" замість нього свою людину в місцевому парламенті для лобіювання інтересів мафії і призначення "зручних" людей в керівництво різними секторами промисловості і сфери послуг.

Проте ніяких очевидних зв"язків передбачуваного політика з мафією встановити не вдалося, і він не переслідувався судом.

Італійські політики, проте, назвали вирок суддів "обнадійливим на припинення проникнення мафії в систему держуправління".

За матеріалами ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Італії убивці політика засуджені до довічного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі