субота, 22 червня 2024 09:11

Російського посла викликали до МЗС Південної Кореї

Російського посла викликали до МЗС Південної Кореї
У Південній Кореї занепокоєні новим договором між РФ та КНДР. Фото: slovoidilo.ua

До МЗС Південної Кореї викликали посла РФ, щоб висловити протест щодо нового оборонного договору між Росією та Північною Кореєю.

У Сеулі вважають, що ця угода підриває безпеку у регіоні. Про це повідомляє Associated Press.

Віце-міністр закордонних справ Південної Кореї Кім Хон Гюн викликав посла Росії Георгія Зінов'єва, щоб висловити протест проти угоди між російським диктатором Володимиром Путіним і північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нестабільність на експорт. Після візиту Путіна Корейський півострів наблизився до війни

В МЗС Південної Кореї закликали Москву негайно припинити військову співпрацю з Пхеньяном.

Південнокорейський дипломат наголосив, що будь-яка співпраця, яка допомагає Північній Кореї нарощувати військовий потенціал, порушує резолюції Ради Безпеки ООН і загрожує безпеці Півдня. Він попередив про наслідки для відносин Сеула з Москвою.

Російський посол заявив південнокорейським офіційним особам, що спроби "погрожувати або шантажувати" Росію є неприйнятними, і що угода з КНДР не спрямована проти конкретних третіх країн. Водночас посольство Росії повідомило, що Зінов'єв пообіцяв передати занепокоєння Сеула своєму керівництву в Москві.

Південна Корея може передати Україні системи ППО. Радник із національної безпеки при президенті Південної Кореї Чан Хо Джин повідомив, що у Сеулі планують переглянути позицію щодо поставок зброї Україні.

Перед тим російський диктатор Володимир Путін і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Російського посла викликали до МЗС Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі