субота, 22 червня 2024 07:50

Путін назвав привід до застосування ядерної зброї: аналітики прокоментували погрози диктатора

Путін назвав привід до застосування ядерної зброї: аналітики прокоментували погрози диктатора
Російський диктатор Володимир Путін погрожує ядерною зброєю. Фото: slovoidilo.ua

Російський диктатор Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії.

Згідно із доктриною, це дозволяє йому застосувати ядерну зброю. Однак це не зупинить країни Заходу в боротьбі за остаточну перемогу над російським вторгненням, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на те, що Путін продовжує озвучувати ядерні погрози в рамках своєї інформаційної кампанії. Вона спрямована на перешкоджання країнам Заходу підтримувати Україну та підрив зусиль міжнародного співтовариства щодо узгодження стратегічного бачення перемоги в загарбницькій війні Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нестабільність на експорт. Після візиту Путіна Корейський півострів наблизився до війни

Під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками 21 червня Путін заявив, що Росія планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як "гарантію стратегічного стримування" і підтримки балансу сил у світі. Він також зазначив, що РФ також працює над збільшенням свого типового бойового потенціалу та оборонного промислового виробництва.

На прес-конференції у В'єтнамі 20 червня Путін заявив, що Росія розглядає можливість "зниження порогу" застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині та що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до "кінця державності Росії".

"Путін, імовірно, помилково прирівняв поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на "винятковий випадок", коли чинна ядерна доктрина РФ дозволить застосування ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, заява Путіна є продовженням його нещодавньої інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу з вироблення спільної стратегічної мети - рішучої перемоги над російським вторгненням.

"Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які ухвалюють рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування", - зазначають в ISW.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що не виключає надання Північній Кореї високоточної зброї.

Зробити це він має намір нібито у відповідь на військову допомогу Заходу Україні. Окрім того, Путін розглядає можливість зміни ядерної доктрини РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав привід до застосування ядерної зброї: аналітики прокоментували погрози диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі