четвер, 15 січня 2009 12:53

Через кризу в Коза Ностра знижують "зарплату"

Настали важкі фінансові часи навіть для кланів сицилійської мафії, пише Сальво Палаццоло в статті, опублікованій в газеті La Repubblica. Ще 15 місяців тому Сальваторе Ло Пікколо, глава одного з наймогутніших мафіозних кланів Палермо (який в даний час перебуває у в"язниці), за рахунок поборів з підприємців міг дозволити собі "платню" в 40 тисяч євро в місяць. Його хлопці отримували від 3 до 5 тисяч євро. Гаетано Ло Престі літом 2008 року унаслідок рецесії зрізав ставки: ті, хто увійшов в "коску" недавно, почали отримувати в межах 500 євро, керівники - не більше 1500. Нічого не отримували власники магазинів, "зареєстрованих на підставних осіб".

Ло Престі був вимушений скоротити допомогу на утримання сімей мафіозі, що потрапили у в"язницю, до 1000-1500 євро. Залишилася тільки одна каста недоторканних: старенькі "хрещені батьки" продовжували отримувати "золоту пенсію" в 5 тисяч євро в місяць. До їх числа відносяться Джерландо Альберті, а також один з вбивць судді Фальконе Доменіко Ганчі, говориться в статті.

У червні минулого року через фінансову і економічну кризу в "касі" вже не було грошей на виплату платні. У такому ж складному економічному стані опинилися і інші клани, наприклад Пальяреллі і Монреалі.

Після операції, проведеної карабінерами, в результаті якої було заарештовано 90 босів мафії, Ло Престі, вже знаходячись у в"язниці, прочитав перехоплення своїх телефонних переговорів і вирішив повіситися - настільки ця жалюгідна допомога, ця фінансова криза сімей свідчили про поразку мафії.

Полковник карабінерів Тео Луці, який очолив операцію по захопленню ватажків мафії, сказав: "Ми втрутилися, коли "коски" перебудовували свої лави, але мафія продовжує залишатися підступною, володіє серйозними можливостями для виходу з кризи. З цієї причини не можна послаблювати пильність". Справжнім невичерпним джерелом для коза ностра залишаються магазинчики, оформлені на підставних осіб, пише на закінчення автор статті. Inopressa.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в Коза Ностра знижують "зарплату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі